Felejthetetlen napra

Az utóbbi időben, amikor a pandémia miatti bezártságban több időm volt az elmélyülésre, magamra figyelésre, megállni és visszatekinteni az elmúlt évekre döbbentem rá, hogy hihetetlenül gyorsan repül az idő. Észrevétlenül, szinte gyorsvonati tempóban múlnak nem csak a napok, de a hetek, hónapok, sőt az évek is.

Persze már nem most volt, több évtizeddel ezelőtt, amikor gyermekeim megszülettek, de felfoghatatlan, hogy hipp-hopp, és már az unokáim kisiskolás éveit követhetem nyomon.

Es ezzel párhuzamosan nagy-nagy szomorúságomra a nagyszülők felett is elhaladtak az évek. Olyannyira, hogy csodálatos nagymamáim, nagypapáim már nem lehetnek köztünk, de emlékeinkben, gondolatainkban örökre élni fognak.

Szüleim is abba a korba léptek, amikor már figyelni kell szinte minden lépésükre, mozdulatura, azért, hogy még sokáig egészségben családi körünkben lehessenek.

A közeljövőben éppen a szüleim házassági évfordulóját, arany lakodalmát tervezzük megünnepelni. Szerencsénkre a vírushelyzet már nem veszélyezteti az összejövetelt. El is kezdtük a szervezezét, mert ismerve a rohanó időt, nem szeretnénk, ha nagy csúszásban lennénk az előkészületekkel.

Gondosan, előrelátóan lefoglaltuk az éttermet, az ünneplés színhelyét. Kiválasztottuk a mindenki számára megfelelő időpontot, megtörtént a vendégek meghívása, már tudjuk az elfogyasztani kívánt ételsort is. Legnagyobb fejtörést a megfelelő ajándék kiválasztása okozta, mígnem ki nem pattant a szikra a fejemből. Köztudott, hogy szüleim szeretik a fényképalbumokat. Midig szeretettel lapoznak fel egyet-egyet visszaemlékezve az elmúlt évek élményeire. Ezért határoztunk úgy, hogy meghívunk egy fotóst, aki megörökíti számukra ezt a nevezetes napot fotó album formájában.

Már csak egy remek fotóst kellett találnunk, aki képes művészi képek készítésére. Így esett a választás Szalai Balázs fényképészre, mert tájékozódtam, és megtudtam, hogy Balázs nem csak remek , de egyedi, személyre szabott képeket készít. Képei érzelmekkel teli fényképek, melyek mindig hordoznak magunkban valamiféle mondanivalót is. Nekünk pedig pont erre lesz szükségünk.